Taloushuomiot

Huomioita taloudesta.

Vaihda tunti aikaa

Mihin katosi naapuriapu? Tarvitsisitko kukkienkastelijaa, tietotekniikkatukea tai autoa lainaan, muttet kehtaa pyytää naapurilta? Muuta boheemiin Kumpulaan! Siellä naapuriapua herätetään eloon palvelujen ja tavaroiden vaihtopiirissä. Sen jäsenet vaihtavat palveluja ja käyttävät aikapankkiin kertyneitä talletuksia.

Tunti työtä, oli se sitten mitä tahansa, on aina samanarvoista. Koodausapuun käytetyn tunnin voi vaihtaa vaikkapa tuntiin kampaajalla tai soitonopettajalla. Pieni velkaantuminenkin on sallittua. Jäsenten mukaan se vain osoittaa sitoutumista paikallistalouteen ja yhteisöllisyyteen. Toisaalta liikaakaan talletuksia ei saa olla: toisten palveluksista on myös nautittava.

Vaihtotarjoukset ja vaihtopyynnöt lähetetään verkkotorille. Kansainvälisen verkoston sivuilla olevaa työkalua on helppo käyttää missä vain. Kumpulan vaihtopiiri on Suomessa ensimmäinen, mutta Tampereellakin kuulemma kuohuu jo!

Hanna Kuusela

www.community-exchange.org

_______________

Työntekijöitä ylenmäärin

Viestintäministeri Suvi Lindénin (kok) Yleisradion hallintomallin ja rahoituksen kokonaisuudistuksen torppaus ei tainnut olla ihan sattumaa. Kyllähän puoluejohtaja Jyri Katainenkin sanoi, että Lindén on ainoa, joka on ollut looginen. Puoluetoveri kansanedustaja-kauppaneuvos Eero Lehden mukaan Ylen alas ajaminen on vietävä loppuun asti:

”Minulla on se käsitys, että Yleisradion ylimitoitus henkilömäärässä on noin tuhat. Nykyisestä 3 300:sta ehkä 2 500:aan”, Lehti toteaa kokoomuksen nettilehden Verkkouutisten haastattelussa. ”Ylen ei pidä kilpailla katsojaluvuilla. Se on yleisen palvelun toimija, jonka arvot poikkeavat kaupallisista yhtiöistä”, Lehti jatkaa.

Kimmo Jylhämö

_______________

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


× seitsemän = 21

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>