pekka_suomäki_1-2-aja_15052014

1, 2, aja!

1, 2, aja! on syyskuussa 2013 käynnistynyt valokuvausprojekti, jonka päähenkilö on vuosikymmenet ravihevosten parissa uurastanut Veikko Svart. Hänen työviikkonsa ovat edelleen seitsenpäiväisiä, vaikka pääasiallinen valmennusvastuu on jo siirtynyt suvussa kolmannelle polvelle.  Svartin jäljillä pysytellen Pekka Suomäki on tutustunut lähietäisyydeltä maailmaan, joka usein unohtuu siinä vaiheessa, kun media uutisoi suurkilpailuvoitoista. Jäsennellystä työvaiheiden dokumentoimisesta näyttely ei silti rakennu.

Kuvaustilanteita ei ole lavastettu, aseteltu tai valaistu keinotekoisesti, vaan ne on tallennettu kussakin hetkessä sellaisina kuin ne ovat eteen tulleet. Noin 50 kuvan näyttelykokonaisuus on valittu yli 250 kuvauskerran aikana syntyneestä aineistosta, joka on tallennettu pääosin Korpilahdella kahden viimeksi kuluneen vuoden aikana.

”Etuoikeus”, tiivistää Suomäki kokemuksensa projektista, jossa hän ajautui aiheen vietäväksi. Alun pitäen näyttelyn oli tarkoitus valmistua vähemmällä työmäärällä, mutta lopulta toteutunutkaan ei tuntunut olevan kylliksi. Osaltaan kokemukseen vaikutti se, että sivusta seuraamiseen sijaan lähestymissuunta oli sisältä päin. Leikkimielisesti voisi puhua ”valtaväestön edustajan integroitumisesta romaniyhteisöön”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>