MFKT_Ikoni

Meidän Festivaali + Kansallisteatteri 11.-12.3.2016

Meidän Festivaali + Kansallisteatteri
11.-12.3.2016
Taiteellisena johtajana
Pekka Kuusisto

Lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina, Tabun ensi-illan loputtua, kokoonnuimme läheisten kanssa isolle lavalle hyrisemään ja ihmettelemään. Mika Myllyaho puhui kauniisti siitä, miten Kansiksen tulee olla taiteilijoiden turvatalo ja kokeilujen koti.

On kuin Kansallisteatterissa liikkuisi suuri näkymätön käsi, joka mennessään tönii tai kohottaa esityksiä, patoaa tai loiskii ympäriinsä vuorovaikutuksen mehuja. Täällä voi päästä jyvälle, ja syvälle.

Gabriel Kahane tulee ensimmäistä kertaa käymään. Kätevän kokoisessa musiikkielämässä on ylellistä saada vieraaksi omaa kiehtovaa kielioppiaan kantava taiteilija. Tulee kaunista, järkyttävää ja muuta. Juonitaan niin, että hän lähtee hymyillen.

Osa perjantain ja lauantain musiikista on lempeää, ja se maalataan suurella siveltimellä suoraan kuulijoihin. Sitten on tätä toisenlaista, joka palkitsee kun vähän vaivaa nähtyään huomaa olevansa loppumattomien yksityiskohtien ruokittavana. Yöhön lähtiessä otetaan paljon mukaan, mutta jäämme tämän talon muistiin. Tervetuloa.

— Pekka K

Meidän Festivaali + Kansallisteatteri -tapahtuma 11.-12.3.2016 tarjoaa uudenlaisen areenan yllättäville ja uutta luoville musiikillisille kohtaamisille. Tapahtumassa esiintyy taiteellisen johtajan Pekka Kuusiston lisäksi muun muassa Suomen debyyttinsä tekevä amerikkalainen muusikko-säveltäjä Gabriel Kahane, maailmanluokan kamariorkesteri Kokkolasta eli Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, lyömäsoitintaiteilija Samuli Kosminen, rap-artisti Paperi T, harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen, kitaristi Marzi Nyman sekä laulaja Maria Ylipää. Luvassa on paljon monipuolista musiikkia runsain silmäniskuin lahjakkaiden ja uteliaiden tekijöiden esittämänä kahden päivän ajan Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä ja Lavaklubilla.

www.meidanfestivaali.fi

Liput Lippupisteestä: www.lippu.fi/meidan-festivaali

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *