gyllene_draken_sirius

Sirius Teatern sätter upp tysk dramatik i regi av Erik Söderblom

Sirius Teatern sätter upp den tyske dramatikern Roland Schimmelpfennigs pjäs Den gyllene draken på Universum i Helsingfors med premiär den 10 september.

Pjäsen behandlar den aktuella tematiken kring kulturkrockar på ett samtidigt träffsäkert, osentimentalt och avslöjande sätt. Det rör sig om ett antal berättelser som vävs in i varandra: kocken på Thai-Kina-Vietnam-restaurangen som saknar uppehållstillstånd; det unga paret som skall starta sitt gemensamma liv, men inser att de har valt fel när de valt varandra; pensionären som skulle velat leva sitt liv annorlunda; den minderåriga flickan, offret för brutal människohandel; flygvärdinnorna utan kontakt med verkligheten osv.

Erik Söderblom gör efter sin tid som professor på Teaterhögskolan och konstnärlig ledare för Helsingfors festspel comeback som regissör. På scenen ser vi skådespelarna Marika Parkkomäki, Terhi Suorlahti-Gerardin, Paul Holländer, Willehard Korander och Wilhelm Grotenfelt. Raisa Kilpeläinen står för det visuella.

Tillsammans målar, både metaforiskt och bokstavligen, de fem skådespelarna i denna berättarteater upp ett brett panorama av världen idag, en värld där problemen hopar sig och en mur av tillsynes olösliga frågor tornar upp sig och skymmer sikten för det som gör livet värt att leva.

Den gyllene draken ser med becksvart humor rätt in i en dystopisk nutidsproblematik. Samtidigt visar den på de lösningar vi har: gemenskapen, sammanhållningen, medmänskligheten och empatin. Roland Schimmelpfennigs pjäs och Sirius Teaterns uppsättning vill vara en tankeställare. Samtidigt är den roande, insiktsfull och lekfull.

Föreställningar 10.9-15.10.2016
BILJETTER

Universum
www.universum.fi
Styrmansgatan 13, Helsingfors
09-611003 / universum@universum.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *